Ако носите бебето си в ергономична раница най-вероятно ще дойде момент, в който ще ви се прииска да го ‘метнете’ на гръб.


След като бебето започне да сяда само то е готово за носене и на гърба ви.

Озове ли се там, то сякаш губи половината от тегло си, а и вече безпрепятствено виждате в краката си  ???? Носенето на гръб е по-щадящо за тялото и ако вече ви е понатежало може да ‘олекоти’ напрежението неимоверно. О, магия!  При това със същата раница и бебе!

Сигурно се питате ‘Но как да го сложа на гърба си?!’

Има няколко начина. Може да намерите някои от тях удобни за един момент, а после да смените тактиката с отрасване на бебето. Например бебе на 8месеца може да слагате на гръб по-различно от проходилото вече дете или пък 2годишно. Първите опити направете над дивана вкъщи и/или под наблюдение.

Ето начините, които съм използвала в различни моменти. Не е от значение с каква раница е демонстрацията, едно и също е с Boba, Tula, ErgoBaby, Isara  и други раници от този тип.

Начин 1


Начин 2 


Начин 3


Това видео показва 5 различни начина!


Възможно е и докато носите бебето отпред да решите, че бихте искали да отиде на гърба ви. В такъв случай свалете презрамките от раменете си, но задръжте бебето покрито с плата на раницата. Преместете го към хълбока си ( може леко да подскачате, така че тежестта на бебето да не е изцяло на колана на раницата) и го прехвърлете под мишница, като се приведете напред така че то да може да легне на гърба. През цялото време го държите покрито с раницата, като презрамките висят свободно. Когато го прехвърлите под мишница и то лежи на гърба ви сложете презрамките една след друга – уверете се, че бебето е седнало до дъното на раницата и закопчайте ремъка на гърдите си. Та даааа! (обещавам да направя видео на това!)

А не на последно място и как да свалим бебетоАко то вече ходи може и просто да клекнете и след като разкопчаете раницата да го пуснете назад по гърба си, докато стъпи.

Заклевам се, че всичко това звучи стократно по-сложно, отколкото е всъщност. С няколко опита ще сте достатъчно опитни за да доусъвършенствате ВАШАТА техника без да се страхувате от травми.

Разбира се преценката е ваша! Следвайте усета си и ако се притеснявате продължете опитите над дивана вкъщи или докато ви наблюда от близо друг човек. Добре е той обаче да се въздържа да ви помага, все пак идеята е да можем да го правим сами!

Следете ни и във Фейсбук за да не пропускате съветите ни за правилно и удобно бебеносене.


И така, заедно сте готови за приключения!