Моля запознайте се с „Общите условия” по-долу, преди да пазарувате в нашия магазин. Преди да направите поръчка, ще бъдете помолени да приемете тези условия. Използването на сайта за покупка на стоки показва, че приемате и сте съгласни с „Общите условия”.

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията в сайта не е задължителна. Поръчката си може да направите по два начина:

Като гост - попълвате данните си, но не правите регистрация чрез потвърждаване на e-mail. Не важи за поръчка на ергономични раници и слингове.

С регистрация - за целта попълнете регистрационната форма с необходимите данни. Предимство на този вид регистрация е, че при следваща покупка не е необходимо да въвеждате отново данните си. В този случай ще имате достъп и до историята на Вашите поръчки, както и ще можете да изтеглите наличните за закупения продукт упътвания, в случай че има такива. Ако нямате потребителска регистрация няма да можете да изтеглите упътване за поръчания продукт.

ПОРЪЧКА

Активирането на поръчката става чрез натискане на бутона “Потвърждавам”. При направена от Вас поръчка, ще получите потвърждение на поръчката на посочения от вас e-mail адрес. В случай, че не сте получили имейл за потвърждение, моля върнете се към поръчката, за да я приключите или ни се обадете. При необходимост администраторът на сайта ще се свърже с Вас по телефона за уточняване на детайли за доставката. Възможно е да откажем да изпратим поръчката Ви в случай, че имате предишна поръчка, която не е била взета в срок от куриерската фирма или е отказана по друг начин след изпращането на поръчаните стоки към Вас, без заплащането на дължимите такси за доставка към куриера или да Ви уведомим, че е необходимо предварително заплащане на общата стойност на поръчката по банков път.

ОПИСАНИЯ НА ПРОДУКТИ

Описанията на всички продукти на сайта са авторска собственост и не могат да бъдат копирани, даже и частично, без позоваване на източника съгласно ЗАПСП. Всяко нарушение, независимо дали е с комерсиална цел ще бъде преследвано съгласно ЗАПСП. Моля свържете се с нас ако искате да използвате наше описание на продукт или снимка от сайта ни.

ПЛАЩАНЕ

Плащането на поръчката се извършва чрез наложен платеж или по банков път. В случай, че предпочетете плащане по банков път, продуктите, които сте поръчали ще Ви бъдат изпратени след като банковата ни сметка бъде заверена със сумата на Вашата поръчка. При избор на опция "наложен платеж" заплащането става при получаване на стоката от куриера. Крайната цена на поръчката е сума от цените на поръчаните продукти и цената на доставката. Всички цени са в лева и са крайни.

ПРОМОЦИОНАЛНИ ПРОДУКТИ, КОДОВЕ ЗА ОТСТЪПКА и ВАУЧЕРИ ЗА ПОДАРЪК

Продуктите на промоция могат да бъдат поръчани единствено през сайта. Кодовете за отстъпка и подаръчните ваучери следва да се прилагат при финализирането на поръчка и се валидни само за поръчки, направени през сайта. Кодовете за отстъпка не следва да се прилагат за продукти в промоция. Ако имате различни кодове за отстъпка можете да приложите само един от тях. Консултацията за продукти, закупени в промоция или с код за отстъпка се заплаща. Продуктите на промоция не могат да бъдат закупени на изплащане през TBI Bank при прилагане на схема с 0% лихва и 4 равни вноски. Отстъпките за наемни продукти не важат за продукти на промоция. Комбинирането на 2 или повече кодове или предложения за отстъпка не е възможно. Подаръчните ваучери са с валидност 12 месеца от датата на получаването им.

ДОСТАВКА

Крайната цена на поръчката е сума от цените на поръчаните продукти и цената на доставката. Всички цени са в лева и са крайни.

Поръчаната стока се доставя на посочения от купувачa адрес за доставка на територията на Република България.

Цената на доставката до адрес в България независимо от теглото на поръчката е 6 лв. Куриерската фирма, която използваме за доставки до адрес е СПИДИ. В случай, че желаете доставка до адрес с ЕКОНТ, ще Ви се обадим за уточняване на цената на доставката. Цената на доставката до офис на ЕКОНТ или СПИДИ в България независимо от теглото на поръчката е 5 лв. Доставка до адрес в съботен/празничен ден не е възможна.

Стандартните тарифи на доставка не важат за наемни артикули, за които се начислява пълната такса за избраната куриерска услуга. Пълната такса за доставка по актуални тарифи на избраната от клиента куриерска фирма се начислява и за: артикули, закупени на изплащане през TBI Bank, артикули, закупени на промоция и артикули, закупени с код за отстъпка, както и за заменени артикули.

Всички пратки се изпращат с опция "преглед". Ако желаете опция "тест" или опция "избор" (възможна само при поръчка до офис на ЕКОНТ) , моля, отбележете го в коментар към поръчката си. В тези случаи се начислява пълната такса за доставка по тарифата на съответната куриерска фирма.

Ако сте върнали поръчка, изпратена с безплатна доставка и решите да поръчате същия артикул отново, доставката ще бъде начислена изцяло за Ваша сметка. Изключения не се допускат, освен ако в поръчката Ви няма друг артикул, който е над 150 лв. Ако сте върнали поръчка или част от поръчка, изпратена с безплатна доставка и сте поискали възстановяване на платената сума, от възстановената сума ще ви бъде удържана сумата на доставка до офис на куриерската фирма.

Моля, проверете пратката и опаковката ѝ при приемане от куриера. Рекламация за увредена пратка или пратка с липсващи артикули се прави в момента на получаване и в присъствието на куриера, с който се попълва констативен протокол.

СРОК НА ДОСТАВКА

Срокът на доставка на територията на Република България е до 4 работни дни, освен за продукти, в чието описание изрично е посочен удължен срок на доставка или са със статус 'предварителна заявка'. 

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА, ЗАМЯНА И РЕКЛАМАЦИЯ

В срок от 14 дни след получаване на стоката, купувачът има право да я върне или замени, ако са спазени следните условия:

Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, ползвана, носена, прана, гладена, зацапана, надраскана). 

Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

Клиентът е попълнил заявка за връщане през сайта, която се намира на следния адрес: Заявка за връщане или замяна на продукт

Запазена цялост на оригиналната опаковка, консумативи и аксесоари, в случай че е имало включени такива. Всички прикачени към продуктите етикети следва да здрави и да са на съответните си места. Връщане на продукт с откачени или скъсани етикети или с къриерски етикет, залепен на кутията му няма да бъде одобрено.

Транспортните разходи за връщане или замяна на продукти от поръчка са изцяло за сметка на купувача. В случай че при поръчка е използван код за безплатна доставка, сумата, която се възстановява на клиента, се намалява със реалната цена на доставката на конкретния продукт спрямо тарифата на избраната от клиента куриерска фирма.

Всички суми за върнати продукти се възстановяват по банков път в срок от 14 работни дни след получаване на върнатия продукт. Извършват се преводи само към сметки в български банки (Вашият IBAN трябва да започва с BG). Ако сметката Ви е към банка извън България, транзакция към нея няма да бъде осъществена. В случай на връщане на един или повече продукти, заплатени изцяло или частично с ваучер, на клиента се издава нов ваучер на същата сума като използвания такъв, а остатъкът от сумата на поръчката се възстановява по банков път.

Бельо, чорапи, чорапогащници, тениски, бодита, клинове, стягащи колани за бременни и за след раждане, както и предмети за лична хигиена и препарати за почистване и/или импрегниране не подлежат на връщане или замяна.

Обувки със следи от изпробване - гънки по кожата, драскотини, следи по стелката или подплатата няма да бъдат приемани, независимо дали са изпробвани в домашни условия или навън.

Замяна на продукт поради рекламация се извършва със продукт със същия размер и цвят или от същия модел. Куриерските услуги по замяната на продукта са изцяло за сметка на клиента. 

Продукт, получен като подарък, няма гаранция и не подлежи на замяна или рекламация, освен в случай на дефект или липса в комплектацията, открита при получаването му от клиента.

Връщане на продукт, закупен онлайн,  непридружено от попълнена през сайта заявка за връщане може да бъде обработено със закъснение.

Продукти, закупени онлайн се връщат единствено по куриер до адрес: гр. София, ул. Будапеща 26. Лично връщане на продукти не е възможно.

ОНЛАЙН РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

В случай, че нашата помощ и/или комуникация не е отговорила на Вашите очаквания, можете да се запознаете с най-използваната система за онлайн решаване на спорове, администрирана от Европейската Комисия.

За онлайн решаване на спорове може да използвате електронната платформа за онлайн решаване на спорове /платформа за ОРС/, посредством следната електронна връзка: 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ  

Моля прочетете раздел "Поверителност"

ОТГОВОРНОСТ

Рошаво ООД не носи отговорност при изчерпване на количествата от дадена стока, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличност, изчакване на внос, зареждане  на нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от производителите на съответните стоки. В случай, че няма възможност да бъде осигурен желаният от Вас продукт, Вие ще бъдете информирани с телефонно обаждане или с e-mail, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни продукти.

Рошаво ООД не носи  отговорност за съдържанието на линковете към други сайтове.

Настоящите Общи условия следва да се считат за невалидни при форсмажорни обстоятелства и следва да се приемат само информативно.

 

Последна промяна: 01.06.2022  г. 

Рошаво ООД, ЕИК: 202122300

Адрес за кореспонденция: София, 1309, ул. Димитър Петков 119